lauantai, 18 heinäkuu 2020 15:57

Riku Jääskän hattutemppu ei riittänyt voittoon – KuFu98 vei täyden pistepotin

FC Kiisto lähti hakemaan kauden avausvoittoaan lauantaina kotiyleisön edessä, kun Elisa Stadionille saapui vieraaksi kuopiolainen KuFu98. Ottelusta muodostuikin todellinen maali-iloittelu, joka päättyi vieraiden 3-5-voittoon.

Onnistumisia kaivannut FC Kiisto sai toivomansa startin otteluun, kun Riku Jääskä osui jo ottelun 2. minuutilla, kun hyökkääjän sivallus upposi varmasti alanurkkaan. Osumaan syötön tarjoili Lauri Karri.

Fanit saivat lisää aihetta juhlaan vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Jääskä ampui kauden neljännen osumansa. KuFu-pelaajan harhasyötöstä läpiajoon karannut Jääskä upotti jälleen kerran pallo hallitusti verkon perukoille. Tämänkin jälkeen Kiistolle siunaantui pari hyvää maalipaikkaa, kun maaliahne Jääskä karkasi kuopiolaisten puolustukselta. Tällä kertaa vierasjoukkueen 17-vuotias maalivahti Hemmo Riihimäki vei kuitenkin pidemmän korren ja piti joukkueensa mukana ottelussa.

KuFu98:n nuori joukkue alkoi pikku hiljaa toipumaan shokkialusta ja pääsi paremmin peliin mukaan mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni. Muutaman kerran hyvistä katkoista nopeasti vastaan iskenyt KuFu98 ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään, joten tauolle lähdettiin FC Kiiston 2-0-johdossa.

Toisella jaksolla johto mureni

Toinen puoliaika sai pahimman mahdollisen startin, kun KuFu98 nousi maalin päähän Taneli Heiskasen pienestä kulmasta lähteneellä laukauksella. Vierailijat saivat selvästi virtaa tasoituksesta, minkä johdosta painopiste kääntyi entistä enemmän Kiiston maalille. Tasoitusmaalia ei tarvinnut lopulta odotella kauaa, kun Eetu Rissanen käytti pienen kommunikaatiokatkoksen hyväkseen ja muutti lukemiksi 2-2.

Kuvainnollisesti synkät pilvet saapuivat Elisa Stadionin ylle 60. minuutilla, kun Tuomas Tervonen vei jo vierailijat 3-2-johtoon. Kiiston paketti hajosi pahemman kerran vastustajan kolmesta nopeasta maalista ja lisää tuli vain hetkeä myöhemmin, kun pallo vietiin pilkulle Kiisto-kapteeni Ilari Antilan rikkeen seurauksena, mistä nousi myös keltainen kortti. Eetu Rissanen ei 11 metristä erehtynyt, vaan siirsi vierailijat jo 4-2-johtoon.

Neljäs maali oli hieman lopun alkua, vaikkakin aikaa oli jäljellä reippaasti yli 20 minuuttia. Viimeistään KuFu98:n tekemä 5-2-maali sinetöi vierailijoiden voiton.

Riku Jääskä sai kaunisteltua lukemia vielä lopussa, kun hattutemppu syntyi upealla tavalla suoraan kulmapotkusta. Jääskän maalisaldo nousi näin ollen viiteen maaliin, millä ollaan Kakkosen C-lohkon maalipörssissä jaetulla 2. sijalla.

FC Kiistolla on edessään nyt kahden viikon huili peleistä, mikä tulee varmasti tarpeen, jotta alkukausi voidaan pyyhkiä pois mielestä. Seuraava ottelu on ohjelmassa sunnuntaina 2. elokuuta, kun Elisa Stadionille saapuu vieraaksi kokkolalainen GBK.

Joukkueet kohtasivat 3. heinäkuuta niin ikään Vaasassa ja tuolloin GBK vei pisteet numeroin 0-3. Tulos ei kuitenkaan vastaa todellakaan pelitapahtumia, joten elokuun alussa on mahdollisuus maksella kalavelkoja ja napata samalla kauden avausvoitto, joka tulisi vähintäänkin tarpeeseen.