torstai, 03 kesäkuu 2021 08:46

FC Kiisto käynnistää sarjakauden paikallispelillä

FC Kiisto aloittaa sarjakauden torstai-iltana Elisa Stadionilla, kun vastaan asettuu VPS Akatemia. Vaikka ottelu pelataan kotipeleistäkin tutulla pyhätöllä, niin kyseessä on vierasottelu.

FC Kiiston kausi käynnistyi Regions Cupin osalta viikonloppuna, kun joukkue haki upean taisteluvoiton Kaskisista numeroin 2-0. Nyt edessä on sarjakauden avaus, joten siltä osin panoksena on jatkopaikan sijaan kolme sarjapistettä. Vastustajana on VPS Akatemia, joka sijoittui viime kauden päätteeksi Kolmosessa 9. sijalle. Nyt joukkueessa puhaltaa uudet tuulet, sillä päävalmentajaksi palkattiin Jussi Nuorela, joka toimii myös Vepsun edustuksen valmennustiimissä.

VPS Akatemialla on kasassa nuori ja lupaava joukkue, joka varmasti antaa kaikkensa jokaisessa ottelussa. Yllätysvalmista nippua vastaan myös FC Kiiston täytyy antaa kaikkensa, jotta ottelusta irtoaa täysi pistepotti.

FC Kiiston kokoonapano paikallispelin alla on vielä hienoinen mysteeri, sillä useampi pelaaja sai kolhuja viikonlopun Cup-ottelussa, jossa Kaskö IK tuli ajoittain todellakin rajusti myöhässä tilanteisiin. Materiaalin laajuus antaa kuitenkin muutaman poissaolon anteeksi, joten siltä osin lähtökohdat ovat mainiot.

FC Kiisto ja VPS Akatemia ovat kohdanneet edellisen kerran kaudella 2018, jolloin mustavalkoiset veivät molemmat ottelut nimiinsä. Lukemat olivat 4-1 ja 4-3. Tuo kausi päättyi Akatemian osalta nousujuhliin. Seuraavana vuonna oli puolestaan Kiiston vuoro voittaa Kolmonen, kun taas Akatemia tippui takaisin Kolmoseen. Sama kohtalo tuli Kiistolle eteen viime kauden päätteeksi, joten nyt tiet kohtaavat kolmen vuoden tauon jälkeen Kolmosessa.

Ottelu pyörähtää vauhtiin klo 18:30 ja pelipaikkana toimii Elisa Stadion.