maanantai, 18 lokakuu 2021 13:02

Futsalin Ykkösen vastustajat tutuksi – esittelyssä HIFK

FC Kiiston futsalin edustusjoukkue pelaa kuluvalla kaudella jälleen Futsalin Ykköstä, jossa se on viimeiset kaksi vuotta taistellut Liiga-noususta aivan viimeisille kierroksille asti. Jälleen jalkeilla on kilpailukykyinen joukkue.

Futsalin Ykkönen on kenties kovatasoisempi kuin koskaan aikaisemmin. Viime kauden heittopussit tippuivat sarjaporrasta alemmaksi ja tilalle tuli neljä Liigasta pudonnutta joukkuetta. Tämän johdosta käydäänkin nyt kaikki sarjassa pelaavat joukkueet yksitellen läpi, mutta vaasalaisyleisö saa hieman kosketuspintaa siihen, millaisia joukkueita Vaasan Kauppiksella tullaan tällä kaudella näkemään.

Ensimmäisenä vastustajana käsitellään HIFK, joka on myös FC Kiiston kauden ensimmäinen vastustaja. Tosin tämä ottelu pelataan Helsingissä, joten aivan heti kauden alkajaisiksi joukkuetta ei tulla Vaasassa näkemään.

Joukkue on edelliskaudelta tuttu, mutta tuolloin seuran nimi oli vielä Zenith. Sitten nimi vaihtui HIFK:ksi, sillä joukkue pelasi viime kaudella Liigassa. Visiitti jäi kuitenkin yhden kauden mittaiseksi, kun tie kävi välittömästi sarjaporrasta alemmaksi. Kuten Zenith toissakaudella osoitti, niin kyseessä on kuitenkin laadukkaasti puolustava joukkue, jota vastaan on inhottava pelata. Silloiset keskinäiset päättyivät Zenithin 2-0-voittoon sekä 3-3-tasapeliin. Tuloksista voi päätellä jo sen, että jos parannuskohteita haluaa HIFK:n pelistä löytää, niin se on kenties hyökkäyspää. Tämä saattoi koitua Liigassakin kohtaloksi, sillä useampi jengi päästi kyllä enemmän maaleja kuin HIFK. Sen sijaan HIFK itse teki sarjassa toiseksi vähiten osumia. Ottelua kohden maaleja syntyi 2,42 kappaletta, joka on auttamatta liian vähän Liigassa säilymiseen.

Täksi kaudeksi HIFK teki farmisopimuksen Liigassa pelaavan GFT:n kanssa ja se mahdollistaa varmasti laajemman pelaajaringin. Kokoonpano varmasti tuleekin elämään kauden aikana sen mukaan, kuinka paljon apua ylempää on tarjolla. 

Viime kaudella joukkueen paras pistemies oli Johannes Axerud, joka vaihtoi kuitenkin täksi kaudeksi juuri GFT:n paitaan. Muutenkin pelaajaliikennettä on liikkunut paljon juuri GFT:n suuntaan, mutta farmisopimus tosiaan takaa pelaajien pelaamisen myös Ykkösessä. Yksi mielenkiintoinen nimi on Hassan Yaghoubi, mikäli mies tähtirintojen riveissä tullaan näkemään. Viime kaudella peluri teki Liigassa 11 maalia ja edelliskaudella Ykkösessä 19 maalia. 

HIFK:n taso toistaiseksi on täydellinen arvoitus, mutta olettaa sopii, että viime kaudella Liigassa pelannut joukkue haluaisi tehdä paluun kirkkaisiin valoihin. Ainakin nimekäs organisaatio taustalla velvoittaa menestykseen. Joukkue pelasi kauden alla harjoitusottelun, jossa HJK oli vahvempi 10-0. Ainakaan Vaasan päässä tuohon ei kiinnitetty huomiota juurikaan, sillä jokainen tietää, että kauden alkaessa rosteri tulee olemaan Helsingissä aivan erilainen kuin tuossa matsissa.

Liiga-status takaa sen, että muut jengit varmasti haluavat lyödä jokaisessa ottelussa tämän nipun. On varmasti yksi FC Kiiston päävastustajista tulevan kauden aikana, mutta vain aikaa näyttää, että kumpi tulee viemään pidemmän korren.