maanantai, 24 tammikuu 2022 11:06

FC Kiisto taisteli Joensuusta upeasti täyden pistepotin

FC Kiisto kävi tekemässä onnistuneen visiitin Joensuuhun, kun keltamustat hakivat raivoisan taistelun jälkeen arvokkaan 4-3-voiton.

Jo ennakkoon oli tiedossa, että kyseessä tulee olemaan erittäin haasteellinen vieraspeli, jossa mitään ei saa ilmaiseksi. SC Riverball oli napsinut alle isoja voittoja, joten joukkueen itseluottamus oli tapissa. Sitä se oli kuitenkin myös keltamustilla.

Isännät vastasivat ottelun avausmaalista, kun laita aukesi ja Alex Ilvonen laukoi pallon etukulmasta sisään. Avausmaalit ovat menneet viime peleissä vastustajien nimiin, mutta jo aikaisemmin Kiiston joukkue on osoittanut kylmäpäisyytensä tappioasemassa. Näin tälläkin kertaa, sillä tasoitusmaali syntyi hetkeä myöhemmin, kun Nicolas Tuisku heilutti maaliverkkoja. Lisää tuli vielä avausjakson aikana, kun Matias Träskbäck iski keltamustat johtoon.

Tauolle mentiin vaasalaisten johdossa, joten asetelmat toisella jaksolle olivat hyvät. Peli oli pääosin hallinnassa, mutta tiettyihin pieniin yksityiskohtiin kiinnitettiin huomiota. Tästä huolimatta Riverball oli se, joka onnistui iskemään seuraavan maalin. Vastaus tuli kuitenkin heti 16 sekuntia myöhemmin, kun Träskbäck laukoi jäätävällä tykillä pallon ylänurkkaan. Tämän jälkeen Kiistolla oli parikin paikkaa kasvattaa johtoa, mutta viimeistely oli tahmeaa tai tolpat pelastivat kotijoukkueen.

Lopulta uurastus palkittiin, kun Toni Pylkkänen pelattiin upean kuvion päätteeksi maalipaikkaan eikä mies erehtynyt. 4-2-johto oli jo hieman helpottava, mutta sitä ei kauaa kestänyt, sillä löysäily puolustuksessa maksoi ja Riverball nousi jälleen maalin päähän.

Lopusta muodostuikin todellinen trilleri, sillä Riverball alkoi pyörittämään reikäpaidalla. Tällä kertaa Kiiston alivoima ei pysynyt tiiviinä, vaan paikkoja siunaantui luvattoman paljon. Onneksi maalilla torjunut Konsta Jylhä venyi useampaan huipputorjuntaan. Tämän lisäksi myös onni oli keltamustien puolella, sillä tolpat kolisivat muutamaan otteeseen. Voitto kuitenkin irtosi ja se on ainut asia, joka merkitsee.

Pääosin peli oli hyvin hallinnassa, mutta lepsuilut omissa täytyy saada pois seuraaviin peleihin. Myös alivoima on saatava alkukauden muotoonsa, jolloin vastustajat olivat täysin aseettomia.

FC Kiiston kausi jatkuu sunnuntaina 30. tammikuuta, kun vieraaksi saapuu PJK. Otteluun ei valitettavasti voida nykyisten rajoitusten johdosta ottaa yleisöä.