maanantai, 21 helmikuu 2022 07:00

FC Kiisto jatkaa voittokulkuaan – yleisölle tarjottiin viihdettä koko rahan edestä

FC Kiisto onnistui nappaamaan pakkovoiton lauantaina, kun Helsingistä vieraaksi saapunut HIFK FS kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen numeroin 7-6.

Jo ennakkoon oli tiedossa, että lauantain ottelu on sellainen, missä ei pisteitä yksinkertaisesti saa menettää. Putoamiskamppailussa oleva HIFK tuli kaiken lisäksi Vaasaan kapealla materiaalilla, joten vain ja ainoastaan voitto kelpasi kotijoukkueelle. 

Ottelu käynnistyi aivan ennakoidulla tavalla, sillä Kiisto piti palloa, kun taas vierasjoukkue alistui puolustamaan omalla alueellaan. Kuitenkin HIFK oli se joukkue, joka vastasi avausmaalista. Pomput olivat vierailijoille suotuisia ja pallo löysi lopulta tiensä yli maaliviivan. Tasoitusmaalia ei jouduttu kuitenkaan montaa minuuttia odottamaan, sillä Ilari Antila pamautti kauden kuudennellaan isännät tasoihin. Tämän jälkeen hanat aukesivat kunnolla ja ottelu näytti jo ratkeamisen merkkejä. Matias Träskbäck osui kahdesti ja Samuli Laine kertaalleen, joten lukemat olivat jo 4-1. HIFK onnistui kaventamaan nopealla tahdilla, mutta Träskbäck painoi heti perään rankkarin sisään ja numerot olivat 5-2.

Kolmen maalin johtoasema toisella jaksolle piti olla riittävä, sillä pelitapahtumat olivat täydellisesti keltamustien hallinnassa. HIFK:lla ei ollut juurikaan haluja edes prässätä, joten pelkästään pallon pitäminen olisi riittänyt täyteen pistepottiin. Yli-innokkuus kuitenkin oli tekemisessä läsnä ja se maksoi heti toisen jakson alussa, kun HIFK osui aloituskuvion päätteeksi. Kun ajassa 25:58 HIFK kavensi lukemiksi jo 5-4, niin ottelu oli jälleen täydellisesti auki. 

Onneksi vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua pomput olivat suotuisia, sillä debyyttia pelanneen Akseli Lehtimäen syöttö muutti matkalla suuntaa ja painui HIFK-maaliin. Näin ollen FC Kiisto oli jälleen karannut kahden maalin karkumatkalle. Pisteitä ei kuitenkaan ilmeisesti haluttu lauantaina voittaa helpoimman kaavan kautta, sillä löysäily omassa päässä maksoi ja HIFK:n Juho Mäkiniemi iski 6-5-maalin ajassa 35:38. Luvassa oli siis yhden maalin ottelu.

HIFK alkoi hakemaan tasoitusta reikäpaidalla, joten taas niin katsomossa kuin kotisohvillakin saatiin aihetta jännitykseen. Helpotuksesta päästiin huokaisemaan vasta viimeisellä minuutilla, kun Nicolas Tuisku onnistui viimeistelemään lukemiksi. 7-5. HIFK onnistui vielä kaunistelemaan lukemia lopussa, joten näin ollen virallisiin pöytäkirjoihin merkattiin lukemiksi 7-6.

Lauantain esitys ei ollut A-luokkaa, mutta se on varmaa, että ainakin yleisölle tarjottiin viihdettä koko rahan edestä. Tässä vaiheessa kautta mikään muu ei merkkaa kuin voitot, joten siltä kantilta HIFK-peliä voidaan pitää onnistuneena. Ensi viikonloppuna keltamustat viettävät vapaata, joten kausi jatkuu seuraavaksi 5. maaliskuuta, kun Kauppikselle saapuu vieraaksi FC Rauma. Kun kautta on jäljellä enää viisi ottelua, niin panokset tulevat olemaan aivan valtaisat jokaisessa taistossa. Sen vuoksi nyt tarvitaan kaikki tuki myös lehtereille, joten tulehan paikan päälle loppukauden aikana kannustamaan keltamustia kohti sarjavoittoa!