perjantai, 23 syyskuu 2022 12:23

Futsal-Liiga: FC Kiisto aloittaa kauden hallitsevan Suomen mestarin vieraana

Odotettu Futsal-Liigan kausi käynnistyy sunnuntaina, kun FC Kiisto matkustaa Jyväskylään hallitsevan Suomen mestarin KaDyn vieraaksi. Kausi ei voisikaan hienommalla tavalla käynnistyä.

Suvereenisti viime kaudella Futsalin Ykköstä hallinnut FC Kiisto toi vihdoin vuosien tauon jälkeen vaasalaisen miesten futsalin pääsarjaan. Nyt pelin taso tulee kovenemaan hurjasti, joten FC Kiistolta vaaditaan joka viikonloppu huippuluokan suorituksia. Tähän ollaan seurassa valmiita, sillä harjoituskausi startattiin heti elokuun alussa, jotta kaikki pelaajat ovat valmiita välittömästi, kun kausi käynnistyy 25. syyskuuta.

Kokoonpano on pysynyt pitkälti samana, mutta muutamia muutoksia on nähty. Ossi Katajamäki vaihtoi paikkakuntaa opiskelujen perässä, joten nuori mies on ainakin tällä kaudella pois peleistä. Sen sijaan tulijoiden joukossa on vaasalaisille tutut kasvot. Aikaisemmin niin Ruutupaitoja kuin FC Kiistoakin edustanut Ossi Kivipuro pukee jälleen keltamustien paidan päälleen. Viime kaudet Liigaa pelannut Kivipuro saakin heti isoa roolia, koska mieheltä odotetaan Liigassa niin tehoja kuin kokonaisvaltaista dominointia. Toinen saapuja on yhtä tuttu mies Vaasassa, sillä Juho Mäkiniemi on niin ikään tuttu mies Kiistossa. Mäkiniemi omaa paljon kokemusta Liigasta, sillä pelejä on kertynyt niin KaDyssä, Ilveksessä kuin HIFK:ssa. Edellisen kerran Mäkiniemi pelasi Liigaa kaudella 2020-2021 HIFK:n paidassa. Täksi kaudeksi saatiin myös yksi täysin uusi kasvo, kun Kemistä opiskelujen perässä Vaasaan muuttanut Topi Nisula pukee FC Kiiston nutun ylleen.

Kolmikko onkin heti kehissä sunnuntaina KaDya vastaan.

Paineitta kokeilemaan jättipaukkua

FC Kiiston kausi ei voisi käynnistyä kovemmalla testillä kuin vierasottelulla hallitsevaa Suomen mestaria vastaan. KaDy on ollut viime vuosien dynastia, sillä joukkueessa vilisee Suomen maajoukkueen pelaajia. Vaikkakin joukkue on kesällä kokenut isoja muutoksia, niin kyseessä on kiistatta sarjan kovimpia joukkueita. FC Kiistolla onkin ihanteellinen tilanne, sillä kukaan tuskin odottaa sarjanousijalta yllätystä, mutta sitä lähdetään ennakkoluulottomasti hakemaan. 

Se on varmaa, että tarvitaan täydellinen onnistuminen, jotta pisteistä voidaan taistella. KaDylla on riveissään viime vuosien paras pelaaja Macedo Basilio Italo Henrique eli Bob. Mies painoi viime kaudella 25 ottelussa 57 tehopistettä, joista 39 oli maaleja. KaDy-tähti onkin saatava pimennettynä, jotta voitto on mahdollinen. Tämä vaatii yhtenäistä puolustuspelaamista, jossa aika ja tila otetaan pois. Myös omissa maalipaikoissa on oltava kliininen, sillä KaDyn kaltainen joukkue ei ilmaisia osumia tarjoa.

FC Kiisto on saanut kuitenkin ehjän harjoituskauden alle ja jokainen pelaaja on terveenä kauden avauksen kynnyksellä. Näin ollen kilpailu pelipaikoista on kovaa, joten nälkää ja intoa on varmasti jokaisella pelaajalla. 

Kaikki FC Kiiston ottelut näkyvät Ruudun kautta. Muista, että paras tapa seurata kotiottelut on kuitenkin paikan päällä, joten osta kausikortti ja varmista paikkasi Hansakampuksella.

Sunnuntai 25.9. klo 17:00 KaDy - FC Kiisto (Ruutu+).

Kokoonpano sunnuntaille:

(Suluissa pelaajan kummiyritys. Mikäli haluat oman kummipelaajan alkavaksi kaudeksi, niin ota yhteyttä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)

#1 Teemu Kulmala
#22 Jukka Pylväinen
#2 Ilari Antila (CTF-Isännöinti Oy)
#3 Miikka Vedenjuoksu (Asianajotoimisto Harry Träskbäck Oy)
#7 Toni Pylkkänen (LähiTapiola Pohjanmaa)
#8 Lauri Karri (Valvier Oy)
#9 Ossi Kivipuro
#10 Nicolas Tuisku (Mr Isännöinti)
#11 Juho Mäkiniemi
#14 Matias Träskbäck
#15 Topi Nisula
#17 Akseli Lehtimäki
#18 Samuli Laine