tiistai, 27 syyskuu 2022 06:40

Futsal-Liiga: FC Kiisto teki jännitysnäytelmän – hallitseva mestari oli yhden maalin verran parempi

Kuva: Kirsi Nummela / KaDy Kuva: Kirsi Nummela / KaDy

FC Kiisto avasi Futsal-Liigan kauden sunnuntaina, kun paluu pääsarjaan tapahtui hallitsevan Suomen mestarin KaDyn vieraana.

KaDy tiedettiin äärimmäisen kovaksi joukkueeksi, vaikkakin kokoonpano oli kesän aikana muuttunut. Edelleen riveissä on kuitenkin sarjan parhaimpia pelaajia, joten mittari oli käytännössä kovin mahdollinen. Usko oli kuitenkin kova ennen ottelua, että pisteitä Jyväskylästä olisi mahdollisuus ottaa, mikäli kaikki menee nappiin. 

Alku käynnistyi isäntien merkeissä, kun KaDy toi paineen väkisin keltamustien päätyyn. Kiiston pelaajat kuitenkin blokkasivat ihailtavalla tavalla vetoja ja keskusta pidettiin tiiviinä. Laidasta tulleet vedot poimi maalille pitkän loukkaantumisen jälkeen palannut Teemu Kulmala.

Lopulta puolustus murtui ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen, kun KaDy-tähti Newton de Souza Queiroz Junior pääsi vastaiskuun ja nosti hallitusti pallon verkon perukoille. Kiisto osoitti kuitenkin hetkeä myöhemmin, että Futsal-Liigaan ei ole tultu nöyristelemään ketään, vaan jokaisessa pelisssä vastustajat laitetaan tiukille. Upeasti maalipaikkaan harhautellut Ossi Kivipuro kiersi maajoukkueen ykkösveskarin Juha-Matti Savolaisen ja iski taukolukemiksi 1-1.

Tauolla kopissa käytiin muutamia taktisia asioita läpi, jotta myös hyökkäyspelaaminen parantuisi. Puolustuspelaamiseen ei suuria muutoksia ollut syytä tehdä, koska se takuulla riittäisi siihen, että pisteistä taisteltaisiin.

Harmittavasti KaDy osui kuitenkin heti 2. puoliajan alkuun kulmapotkusta, kun kaikille tiedossa ollut kuvio hajotti Kiiston paketin ja Bene Filppu pääsi nautiskelemaan pallon tyhjiin. Tämän jälkeen mentiin vauhdikkaasti päästä päähän ja kumpikin sai omat paikkansa maaleihin. KaDylla kenties oli ne paremmat paikat, mutta Kiistokin sai ensimmäistä jaksoa paremmin palloa hyökkäyssuuntaan. Maalit pysyivät kuitenkin koskemattomina aina loppuun asti. Edes Kiiston lopun ylivoimapyöritys ei tuonut haluttua tulosta, vaan tiiviisti puolustanut KaDy otti mestarin elkein tilan ja ajan pois.

Näin ollen kauden avaus päättyi keltamustien kannalta todella harmittavaan 2-1-tappioon. Ensimmäinen fiilis oli vahva pettymys, sillä sunnuntaina oli todellakin pisteitä otettavissa mukaan. Samalla ottelu antaa vahvasti uskoa tulevaan. Hyökkäyksessä ja erikoistilanteissa riittää vielä rutkasti parannettavaa, mutta täytyy muistaa, että myös vastustaja oli avausottelussa Suomen kärkeä. Kausi on pitkä ja kenttien väliset kemiat parantuvat varmasti nopeasti, jolloin myös tulos alkaa tulemaan itsestään siinä mukana.

Kausi jatkuu lauantaina 1.10., kun FC Kiisto matkustaa AU:n vieraaksi Loimaalle. Matsi alkaa klo 12:00 ja se näkyy suorana Ruudun kautta.

Kotiavaus on puolestaan luvassa 15.10. klo 14:00, kun vieraaksi Vamian Hansakampukselle saapuu ToPV.

Kooste: KaDy - FC Kiisto

 

Media