lauantai, 22 lokakuu 2022 06:56

Futsal-Liiga: FC Kiisto hamuaa takaisin voittojen tielle – edessä kotiottelu Laihialla

Kuva: Kirsi Nummela / KaDy Kuva: Kirsi Nummela / KaDy

FC Kiisto kärsi viime viikonloppuna katkeran kotitappion Tornion Palloveikoille, kun loppunumerot kirjattiin vierailijoille 2-3.

Harmittavan tappiosta tekee se, että keltamustilla oli kaikki avaimet voittoon. Peli oli ajoittain totaalisesti hallinnassa, mutta ToPV:lle avausjaksolla tarjoiltu 0-3-johto oli liian suuri kurottavaksi. 

Tärkeä mittari on kuitenkin se, että paikoille päästään ja puolustus toimii. Näin ollen syytä suurempaa paniikkiin ei ole, koska pisteet tulevat taatusti, kun pelaaminen jatkuu vastaavanlaisena. Erityinen huomio pitää kiinnittää nyt tehokkuuteen, sillä Futsal-Liigassa ei ole varaa tuhlata maalipaikkoja liiaksi. Se nähtiin viime viikonloppuna ToPV-pelissä.

Uusi mahdollisuus koittaa lauantaina Laihialla, missä pelataan tällä kertaa poikkeuksellisesti kotiottelu. Vastaan asettuu viime vuonna pudotuspeleihin selvinnyt Riemu, joten haaste on kova. Riemun riveissä nähdään muun muassa maajoukkuerinkiin kuuluva Olli Pöyliö. Riemu on tunnettu äärimmäisen vauhdikkaasta ja aggressiivisesta pelityylistä, joten vauhtia ei tule taatustikaan puuttumaan, kun joukkueet kohtaavat Laihian Monitoimitalolla.

Lauantaina suureen rooliin nousee se, että kumman paketti pysyy vauhdikkaassa ottelussa paremmin kasassa. Marginaalit ovat pienet, joten nukahduksiin ei ole varaa. Kuitenkin pelirohkeus useimmiten palkitaan, joten luotto omaan tekemiseen ja taitoihin pitää olla tapissa.

FC Kiistolle Riemu-ottelu on loistava mittari jälleen siitä, mihin suuntaan pelaamista ollaan saatu kehitettyä. Varsinkin erikoistilanteita on tällä viikolla korostettu niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Alkukausi on osoittanut, että näillä useasti ratkaistaan koko ottelun voitto. Näin ollen tämä osa-alueen pitää olla kunnossa.

Riemu-ottelu alkaa lauantaina klo 19:00 ja paikkana on tosiaan Laihian Monitoimitalo. Lipunmyynti tapahtuu ovelta ennen ottelun alkua.

Liput maksavat:

Aikuiset 8 € / kpl
Alennusryhmät 5 € / kpl
Lapset alle 15-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi.

Mikäli et pääse paikan päälle, niin suora lähetys tarjolla totutusti Ruudun kautta.