sunnuntai, 31 tammikuu 2021 09:33

Futsal Ykkönen: Riverball sai kyytiä 8-1 – tänään vastassa Oulun Tervarit

FC Kiisto jatkoi voittojen tiellä lauantaina, kun Joensuusta saapunut SC Riverball oli täysin vailla mahdollisuuksia Vaasan Kauppiksella. Loppunumerot kirjattiin lopulta 8-1.

Ensimmäinen jakso oli käytännössä yhtä maalia, sillä keltamustat loivat solkenaan maalipaikkoja. Viimeistely kuitenkin ontui ja vedot suuntautuivat avopaikoistakin seinille. Lopulta avausjakso tarjosi ainoastaan yhden osuman, kun Nicolas Tuisku onnistui komean vaparikuvion päätteeksi.

Toisella jaksolla maalinteon tuska hieman helpottui, kun Joel Sunabacka muutti lukemiksi 2-0. Tiedä sitten, että valtasiko puseron hyvän olon tunne, mutta Riverball pääsi heti perään kaventamaan, kun kulmapotkussa miehet unohtuivat aivan kokonaan.

Tästä sisuuntuneena verkot heiluivat hetken päästä toisessa päässä ja enää Riverball ei päässyt mukaan kamppailuun. Kiisto kaunisteli vielä lukemia lopussa tyhjään maaliin ja näin ollen pisteet jäivät Vaasaan numeroin 8-1. Kiiston parhaana pistemiehenä hääri Aapo Autio, joka keräsi tehot 2+1.

Voitto on kuitenkin nollattava nopeasti, sillä pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu Tervarit. Oululaisjoukkue on laadukas nippu, joka pystyy sarjassa voittamaan kenet tahansa. Näin ollen FC Kiiston on lyötävä parastaan, jotta pistepotti irtoaa matkaan. Kauden ensimmäinen keskinäinen päättyi Oulussa Kiiston 2-0-voittoon, joten se kuvannee hyvin myös lähtökohtia sunnuntaille. Nimittäin kukaan tuskin odottaa maalijuhlia, vaan osumat tulevat olemaan todella tiukassa. 

Tervareiden paras pistemies on Ville Niskala, joka on tehnyt tällä kaudella tehot 17+5. Puolestaan Kiiston puolelta eniten pisteitä on kerännyt Matias Träskbäck, jonka saldo on 16+5. Tervarit pääsee otteluun parin viikon tauko allaan, joten lepoetu voidaan antaa vierasjoukkueelle. Joukkueella on kuitenkin Vaasaan bussimatka allaan, joten siltä osin tilanne menee kuitenkin tasan.

Kaksi todella laadukkaasti puolustavaa joukkuetta tarjoilee taatusti viihdettä, joten kannattaa laittaa suora lähetys päälle klo 15:00 FC Kiiston YouTube-kanavalta.