keskiviikko, 13 helmikuu 2019 17:08

P08 hopeaa Kauhajoelta

Kauhajoelta kakkostila

Aikaisin lauantaiaamuna suunnattiin kimppakyydeillä kohti Kauhajokea, jossa oli luvassa pelaajien juhlapäivä. Ei yhtään vähempää kuin 6 kpl 25 minuutin mittaista peliä. Valitettavasti moni pelaaja oli estynyt mm. molemmat maalivahdit ja urhea 12 pelaajan nippu pelasi fyysisen jaksamisen äärirajoilla.

Avauspelissä vastaan asettui Kurikan Ryhti. Keltamustat laittoivat pystyyn sellaisen syöttörallin, että jopa valmennusta hieman hymyilytti. Valitettavasti pallonhallinta ei tuottanut vaarallisia tilanteita vaan vastustajan puolusti hyvin omalla alueella. Puolustus hoiti tyylikkäästi kaverin nopeat vastaiskut ja paine kasvoi sen verran, että vastustajan maaliverkoista kaivettiin palloa pariin otteeseen. Lopputulos kirjattiin lukemin 2-0 ja saatiin hyvä alku turnaukselle.

Muutaman minuutin tauon jälkeen vastustaja vaihtui Kauhajoen Karhuun. Pojat juoksuttivat taas vastustajaa pallon perässä. Selvästi isommat ja vuotta-kahta vanhemmat vastustajat saivat pelin edetessä fyysisyydellään sekoitettua keltamustien peliä. Peli jatkui melko tasaisena loppuun asti ja avausmaalia saatiin odotella aivan loppuun asti. Vieraat saivat pallon tolppaan ja maaliviivalle, mutta keltamustat saivat maaliin asti. 1-0 voitto oli tiukan taiston tulos.

Päivän kolmanteen peliin saatiin vastaan oman ikäisten versio Kauhajoen Karhusta. Nyt oli vastassa nopea ja pallotaitava joukkue. Pojat olivat vähän hämillään, kun nyt pallo ei ollutkaan niin paljon omalla joukkueella. Vastustaja hyödynsikin tilanteen siirtymällä kahden maalin johtoon. Alkoi hurja takaa-ajo ja tilanteita saatiin luotuja, mutta tehokkuus loisti poissaolollaan. Yhtä kavennusmaalin lähemmäksi ei päästy ja ansaitulle lounastauolle päästiin 1-2 tappion saattelemana.

Tauon jälkeen pelattiin samoja joukkueita vastaan käänteisessä järjestyksessä.

Karhujen nuorempi joukkue sai vastaansa energisen vaasalaisnipun. Pallo liikkui taas pelaajalta pelaajalle ja kaikilla oli kivaa. Muutamaa heikompaa hetkeä lukuunottamatta peli oli keltamustien hallussa. Nyt ei tuskailtu maalinteon tehottomuuden kanssa vaan palloa kaivettiin useampaan otteeseen vieraiden maaliverkkojen perukoilta. Loppulukemiksi kirjattiin 3-0 ja alettiin miettimään jopa turnausvoittoa.

Tämä kostautui seuraavassa pelissä karulla tavalla, kun kuviteltiin että vain kentälle saapuminen tarkoittaa voittoa. Pallollinen peli meni yksinyrittämiseksi ja vastustajaa päin purkamiseksi. Syöttöpeli ei toiminut yhtään ja poikien hyvä liikekin oli kadonnut. Näillä lähtökohdilla on hirveän vaikea voittaa jalkapallopeliä. Hyvä maalivahtipeli jätti seitinohuen sauman voittoon, mutta vanhempien Karhujen puolustus piti. Lopputulos 0-2 vastustajalle.

Viimeisessä pelissä oli panoksena turnausvoitto. Poikien mielissä se kai pyöri liikaa, koska tekeminen oli edellisen pelin kaltaista väkisin yrittämistä. Laatu parani selvästi pelin edetessä, mutta vastustajan maalivahti oli mies paikallaan. Kurikan Ryhti kuittasi muutaman puolustuspään virheen kylmäpäisesti eikä keltamustat saaneet kuin kertaalleen pallon ohi kreikkalaisten veräjänvartijan. 1-3 tappio oli tosiasia ja turnausvoitto vaihtui kakkostillaan.

Lähtökohtiin nähden tulos oli hyvä, koska kenttäpelaajia jouduttiin käyttämään maalivahteina. Lisäksi yksi avainpelaaja tippui kokoonpanosta jo ennen lounasta. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa Talvisarja Vinterserien peliä, joka pelataan tulevana sunnuntaina 17.2. klo 17.30 Botniahallissa. Lopuksi vielä iso kiitos kannustusjoukoille, jotka jaksoivat tukea poikia heikkoinakin hetkinä!